search
top

Sophia von Trapp

Alle katten zijn speciaal maar Sophia is wel heel speciaal. Ik ontmoette haar en haar eigenaar voor het eerst toen Sophia gedekt zou worden door onze Positively Cloten (Von Cloten, zoals haar eigenaar hem placht te noemen). Sophia had geen andere kat meer gezien sinds ze het nest verlaten had en was zo blij Cloten te zien dat ze haar krolsheid helemaal vergat. Ze daagde hem uit, sprong over hem heen, liep onder hem door, gaf hem tikjes tegen zijn grote hoofd, het was schattig om te zien. Maar natuurlijk werd er ten slotte ook gevrijd en ze kreeg drie mooie kittens. Ik was bij de geboorte omdat Sophia een speciaal plekje in mijn hart had veroverd. Een kat die van Cloten houdt, is een kat waarvan ik houd.

 

Toen haar eigenaar voor tenminste vijf jaar naar het buitenland vertrok, gaf hij Sophia aan mij. Op dat moment hadden we kittens en het is geen goede timing om dan een nieuwe volwassen kat in de groep te introduceren. Dus ze ging eerst weer bij Cloten wonen en maakte hem blij. Toen de baby’s uitgevlogen waren, liet ik haar geleidelijk in de groep wennen en ze paste zich snel aan.

 

In januari 2013 kreeg ze vier mooie kittens van Cloten. Ik wilde een poesje houden omdat ik er bang voor was dat er niet nog een kans op een Cloten dochter zou komen. Het mocht echter niet zo zijn. Ik moest de kittens de eerste 18 uur zelf voeden omdat de bloedgroepen van de ouders elkaar niet verdroegen. Het was te wijten aan de gruwelijke fout van een kwakzalveronderneming die waardeloos colostrum verkocht dat alle kittens stierven nadat ze dat spul gedronken hadden. Ik heb zelden iets droevigers gezien dan Sophia die een wake hield over het laatste gestorven kitten. Ze bleef er twee uur bij zitten en liep toen weg….. https://www.caterwaul.nl/nl/kwakzalverij-met-biest

 

Doordat Cloten enige maanden later op 11-jarige leeftijd stierf, heeft ze nooit  kittens van hem meer gekregen. Haar laatste nestje was in 2016. Het was een moeilijke bevalling en we besloten dat het zo genoeg was geweest. Sophia was met pensioen!

In januari 2023, Sophia was twaalf, stopte ze met eten. Met behulp van de dierenarts hebben we het nog veertien dagen aangezien. Toen was het tijd haar te laten gaan: misschien naar haar vriend Positively Cloten?

 

About me

Colour: Cream
Date of birth: Dec 6th 2010
Blood type: B

Show results
HCM/PKD testresults

 

 

 

 

 

 

top