search
top

Stray

De zwerver die uit de kou kwam

Er zwierf al jaren een kat om ons huis, hij doodde konijnen die onder het katerhuis woonden en ik hoorde hem ook vechten met rivalen in het bos tegenover ons huis. Hij was wild en je kon hem niet benaderen.

Maar in de strenge winter van 2010/2011 werd hij ziek. Hij had zo’n honger dat hij vrat van de vogelvoedertafel en zittend op het ijs van de bevroren vijver maakte hij oogcontact. Hij wilde overleven en zocht toevlucht, waarschijnlijk bemoedigd door de dikke Britten achter het raam. Met eten wist ik zijn vertrouwen te winnen. Toen hij niet meer spuwde en siste als ik in zijn buurt kwam, kon ik hem vangen en heeft de dierenarts hem gecastreerd en ingeënt. Nu hoort hij bij ons.

In het begin stal hij nog eten (boodschappen kon ik niet even in mijn fietstas laten zitten en buiten lunchen was niet zonder gevaar) en ook liet hij me geregeld struikelen. Niet gewend aan mensen had hij net als kittens eerst nog niet door dat mensenbenen niet zien dat er een kat voor hun voeten loopt. Maar nu gedraagt hij zich als een huiskat – hoewel hij niet in huis mag en in de serre of de garage slaapt.

Zijn verhaal ken ik niet, ik schat dat hij 12 of 14 jaar was toen hij kwam.

 

 

 

 

top