search
top

IC Cattractive Columbus

  

A Dieu Int. Ch. Cattractive Columbus 03-04-2000 Cheltenham, UK – 04-06-2014 Okkenbroek (NL)

Hoe snel kan het gaan? Binnen veertien dagen verloren we onze Columbus (liefkozend Lumbus genoemd), die daarvoor nooit ziek was geweest. Hij was zo’n bemoeial, liet zich altijd horen en wilde altijd aandacht.

Maar toen begon hij ineens plukken haar te verliezen en zijn gedrag veranderde. Hij was niet meer de opperkat die vanaf zijn uitkijktoren het erf bestierde, hij verstopte zich en keek me met doffe, vragende ogen aan. Hij mauwde zonder geluid te maken. Onze dierenarts vond al snel het probleem, iets drukte zijn blaas dicht en Columbus kon niet meer plassen.

Twaalf jaar geleden was mijn vader stervende aan de verschrikkelijke ziekte van Kahler. Op 4 juni, dus dezelfde datum, riep hij mijn moeder en mij om naast zijn bed te komen zitten. Met ons erbij dacht hij te kunnen gaan. Maar moeder Natuur was wreed en liet hem nog een paar dagen langer lijden.

Met Columbus kon ik moeder Natuur wel een duwtje geven. Deze grote, majestueuze kat met zijn gezonde hart hoefde niet onnodig te lijden. We hebben hem begraven naast zijn ‘beste vijand’ Positively Cloten, die een jaar eerder stierf.

Goede reis Columbus, vanuit Engeland stak je de Noordzee over en bleef lang en geliefd in Nederland, misschien wordt Amerika je bestemming in een volgend leven?

Cattractive Columbus werd regelmatig op HCM getest en was nog steeds HCM-negatief toen hij al tien jaar oud was. Volgens onze cardioloog is dit dan definitief, vooral omdat er nooit twijfels zijn geweest over de gezondheid van zijn hart. Hieronder de laatste HCM-screening toen hij 10 jaar was:

De data en resultaten van zijn testen zijn allen gecontroleerd en voor goed bevonden door de stamboeksecretaris van Neocat, mevrouw den Hollander.

Dit schreef Sue Tiedeman, de Engelse fokster van Int. Ch. Cattractive Columbus, kort na diens dood:

“In het jaar 2000 kreeg ik een telefoontje van een Nederlandse dame die twee van mijn Brits Korthaar kittens wilde kopen. Dat bezorgde me hoofdbrekens want ik had nog nooit een kitten naar het buitenland verkocht en ik wilde het ook helemaal niet! Ik dacht dat als ik er op zou staan dat ze me moest komen bezoeken, ze wel zou terugkrabbelen. Ha! Wat had ik de vastberadenheid onderschat van Fenny Rensen. Ze wilde zo gezond mogelijk Britjes fokken en liet zich niet afschepen. Zo begon een vriendschap die ik zeer koester.

Fenny ging terug naar Nederland met Cattractive Columbus en Cattractive King Lear. “Lumbus” en “THE King” hadden het beste leven dat ze zich konden wensen en hoewel ik vandaag erg verdrietig ben, ben ik mijn jongens dankbaar dat ze me zo’n goede vriendin hebben bezorgd. Rust zacht Cattractive Columbus. Vermaak je met je oudere broer Gr. Ch. Cattractive Magnificus en THE King …… en dank je wel XXXX.”

About Me

Sire: Grand Champion Positively
Mab Glyndwr (blue)
Dam: Adinnsh Hollie Mallow (blue)

Colour: Blue
Bloodtype B

April 3rd 2000

June 4th 2014

Show results
HCM/PKD testresults

 

 

 

 

top