search
top

Caterwaul’s Cobweb

Cobweb was de leidster bij ons thuis. Niet vrijwillig maar omdat zij net een nestje had toen onze boss Dikke Muis stierf, viel haar deze rol in de schoot. Alle katten hielden van Cobweb, er was nooit onenigheid zolang zij in de buurt was.

Cobweb was een knuffelkat, ze sliep onder mijn dekbed en was mijn ‘laptop’. Ik heb twee maal geprobeerd haar te verparen met Int. Ch. Caterwaul’s Cream of the Cream, een knappe oudere heer die in het zuiden woonde en nog dekte toen hij twaalf jaar oud was. Maar Cobweb had er geen zin in: ze had een betere – lees jongere – minnaar thuis. Dus gaven we het maar op. Haar grote liefde was Caterwaul’s Touchstone. Haar laatste nestje dat in 2007 geboren werd, was echter van onze crème Positively Cloten. In totaal heeft ze 29 baby’s gehad, een record voor ons. Ze was de moeder van Jetsetter en de grootmoeder van onze crème Caterwaul’s Jingle Balls.

Tijdens de laatste jaren van haar lange leven kreeg ze last van haar gewrichten. We gaven haar glucosamine chondroïtine en kochten een speciaal kussen om haar oude botten te sparen. We plaatsten haar etensbakje en haar waterfonteintje op een verhoging zodat ze haar nek niet onnodig hoefde te buigen. En toch knapte er op een dag iets – ze was toen 15,5 jaar oud – en kon ze zich nog slechts in cirkels voortbewegen. Bij de dierenarts lag ze – als altijd – op mijn schoot toen ze de laatste injecties kreeg en ze spon zo hard als alleen Cobweb kon.

Dag meisje Cobweb, wat mis ik je, opnieuw één van mijn golden oldies uit het zicht maar nooit uit het hart. Je vriend Touchstone probeerde troost te vinden in je geur die nog in je kussen hing, hij lag er vaak en lang. Zijn rouwperiode duurde vijf maanden, toen gaf hij het op. Ik hoop dat jullie nu weer samen zijn.

 

About Me
Sire: Ch. Priddycats’ Lord Lucan
Dam:  Eur. Ch.  Blueprint’s Holly Hobby
 
Colour: Blue
April 27th 2000
September 30th 2015
 
Show results
top