search
top

Home

Welkom op de website van Cattery Caterwaul

Sinds 30 jaar fok ik, Fenny Rensen, Brits Kortharen.

  

Ik heb me altijd beperkt tot één ras en de klassieke kleuren blauw en crème, en daaruit voortvloeiend blauw/crème, omdat ik geloof in specialisatie in plaats van meehobbelen met hypes. Onze moederpoezen worden hier geboren, dekkaters kopen we in het Verenigd Koninkrijk, de bakermat van de Brits Korthaar.

Vanaf het begin is Caterwaul aangesloten bij de grootste onafhankelijke club van Nederland, de Sociëteit van Kattenliefhebbers Neocat (www.neocat.nl) en bij de rasclub Neocat Britten (www.neocatbritten.nl)

Katten zijn er altijd geweest. Huiskatten, op de boerderij waar ik opgroeide, en later in mijn eigen huis. Maar de Brits Korthaar kwam pas begin jaren negentig in mijn leven toen ik gestopt was met het geven van Engels en Duits op de middelbare school en meer thuis was. En wat merkte ik: de gebruiksaanwijzing van Britjes is veel gemakkelijker dan die van pubers. Hetgeen niet wil zeggen dat Britten niet ondeugend en koppig kunnen zijn maar als ze hun dikke papwangen tegen de mijne wrijven, vergeef ik hen alles (misschien zou het ook gewerkt hebben als mijn leerlingen dat eens uitgeprobeerd hadden).

  

We wonen net buiten een klein gehuchtje onder de rook van Deventer, in het oosten van Nederland. We hebben katten en een oude, eigenwijze pony, Lummel. Een groot paard hebben we niet meer. Nadat we onze schimmel Dandy jong verloren aan kanker, en ons tweede paard Dorinda aan koliek stierf toen ze 28 was, zijn we er niet weer aan begonnen. Paardrijden deed ik toch al niet meer nadat ik mijn rug ermee gebroken had. We hadden ook altijd een Duitse Herder maar na onze derde vonden we het moeilijk nog een gezonde herder te vinden en zijn we dus voorlopig ‘hondloos’.

Ons fokbeleid biedt geen ruimte voor het herplaatsen van volwassen katten. Ze blijven hier tot hun dood, ook als we niet meer met hen fokken. Afscheid nemen van onze oude huisgenoten is niet gemakkelijk maar zo zijn we wel zeker dat ze hun leven doorgebracht hebben in een huis waar ze veilig waren en waar tot het bittere einde voor hen gezorgd is. We verkopen dan ook alleen aan mensen die er ook zo over denken. Onder “Memoriam” vindt u de elf Britten die tijdens de 25 jaar dat we fokken hier gestorven zijn.

   

Een ander voordeel van het houden van onze ‘gouwe ouwe” is dat ik niet alleen de kittens en hun ouders kan laten zien, maar ook hun groot-, over- en betovergrootouders, samen met diverse ooms en tantes. Een oudere Brits Korthaar is nog steeds imposant en aantrekkelijk en de meesten van hen worden zo mooi oud dat ze hun ras ook op latere leeftijd eer aan doen.

Qua kleuren beperken we ons tot de klassiekers blauw en crème. Onze katers worden jaarlijks gescreend op HCM en onze poezen testen we elke keer dat ze een nestje mogen krijgen. Onder “Info” vindt u alle testresultaten.

   

top