search
top

James Blunt

Ch. James Blunt, de kat die uit de kelder kwam

De ouders van James werden in Wales en Engeland geboren, dus James is een echte Britse Brit. Zijn vader is mijn Gr. Int. Ch. Positively Cloten, die nog HCM-negatief gescreend werd toen hij al tien jaar oud was (zie hier).

James heeft de eerste drie jaren van zijn leven in een buurland doorgebracht, waar hij in een kelder zonder daglicht leefde. Later bleek dat het merendeel van het ontzettend grote aantal katten in die cattery in kooien gehouden werd. Toen James in mei 2014 via facebook verkwanseld werd, heb ik zonder te aarzelen de vraagprijs betaald en ben hem gaan redden. Een zoon van mijn Cloten zal geen tournee als tweedehands ding van cattery naar cattery in het buitenland maken.

Ik heb hem een sabbatical beloofd voor zolang hij wilde. Toen zijn ogen aan daglicht gewend waren, ging hij graag naar buiten. We hebben staan janken toen hij zijn eerste muis ving. Weliswaar wist hij nog niet hoe zo’n muis te doden was en aten de eerste gevangen exemplaren nog vrolijk mee uit zijn etensbakje. Tegenwoordig vind ik alleen nog muizenlijkjes, James is een echte jager geworden.

Zijn eerste zomer hier heeft hij grotendeels buiten doorgebracht, ook ’s nachts vond hij het daar erg spannend. Soms sliep hij ’s morgens nog zo vast op zijn plekje in de buitenren, dat hij me helemaal niet hoorde aankomen. Als dat geen totale ontspanning is. Van een mager schepsel van 3,5 kilo wiens ribben je kon tellen, veranderde hij in een gespierde, massieve kat. Al snel woog hij meer dan 6 kilo maar toen zijn lichaam aan goed en overvloedig eten gewend raakte, bleef de wijzer van de weegschaal op een constante 5,5 kg staan.

Hij is geheel hersteld van traumatische ervaring, wel schrikt hij nog van een snelle handbeweging naar zijn hoofd. Klappen gehad? Flink knijpen in zijn bolle wangen vindt hij fijn, daarin lijkt hij op zijn vader. We hebben hem inmiddels drie keer meegehad naar een show en alle drie keren werd hij beste crème (BIV). Inmiddels is hij dus Champion.

Hoewel hij als dekkater gebruikt werd in het buurland, was hij nog nooit op HCM en PKD getest (zijn vorige eigenaar dacht waarschijnlijk dat hij als keurmeester boven de wet stond). Daarom hebben we James, toen hij weer helemaal goed in zijn vel zat en wel weer eens op vrijersvoeten wilde, laten testen in november 2015, toen hij viereneenhalf jaar oud was. Alles zag er prima uit.
Inmiddels zijn de eerste Nederlandse baby’s van James een feit.

James is prachtig maar zijn bloedgroep A is niet in trek. We vonden het niet eerlijk hem open te houden voor drie dekkingen per jaar, dus geniet hij nu als castraat van het leven.

 

About me:

Vader: GIC Positively Cloten
Moeder: Kolinga Narcissus

Kleur: Cream
Geboren : July 31 2011
Bloodtype A

Show uitslagen
HCM/PKD testuitslagen

 

first babys of James Blunt

Daughter of James Blunt

 

top