search
top

EC Holly Hobby

Hobbeltje, zoals ik haar noemde, was de mooiste poes die ik ooit heb gehad. In 1999 was ze de zevende beste volwassen kat van Nederland (alle rassen). Ze heeft maar twee nestjes gehad en omdat ze voor beide een keizersnede nodig had, hebben we geen risico’s meer genomen.

Ze deed altijd alsof ze de pest aan andermans kittens had maar kon het niet laten de kleintjes sokken te brengen, luid miauwend alsof ze een prooi had. Omdat ze vond dat ik haar verwaarloosde als er kittens in huis waren, maakte ze me dan steevast om twee uur ’s ochtends wakker om extra geknuffeld te worden. Ik probeerde dat te voorkomen met een speciale knuffelsessie voor we naar bed gingen maar dat hielp niet. Twee uur in de ochtend moest en zou het zijn. Zodra ze me daarop getraind had en ik vanzelf om twee uur wakker werd, hoefde het van haar niet meer – tot er opnieuw kittens in huis waren.

Ze hield erg van eten maar niet van rauw lamshart. Als ik dat aan het snijden was, ging ze met haar rug naar me toe zitten en keek af en toe boos over haar schouder: “Je denkt toch niet dat ik dat ga eten?” Natuurlijk kreeg zij dan een ander maaltje en ik verdacht haar ervan dat ze het wel lustte maar het gebruikte als een middel om speciale aandacht te krijgen. Ze hield het vol tot de dag voor haar dood.

Op 22 januari 2006 vond ik haar – geheel in stijl – naast de koelkast. Haar zoon Dom Perignon zat naast haar en likte haar gezicht. Maar ook hij kon haar niet meer wakker krijgen.

Ik ben blij met haar twee kinderen, Dom Perignon en Cobweb, maar ik had ons Hobbeltje graag nog langer bij ons gehad.

About me

Colour: Blue

February 15th 1997

January 22nd 2006

 

 

top