search
top

GIC Positively Cloten

Cloten is de naam van een personage uit Shakespeare, maar ik heb hem natuurlijk gekozen omdat ik wist dat iedereen met een ‘dirty mind’ er iets anders in zou zien. En inderdaad, op het podium werd er altijd wat gegniffeld als zijn naam uitgesproken moest worden omdat hij een prijs had gewonnen. Toen we Cloten uit Wales haalden, was die naam natuurlijk nog veel te ‘groot’ voor een kitten dus werd het verbasterd tot ‘Baby Balls’ en die naam is blijven hangen. Maar we hebben ook al ‘Magic Balls’ gehoord – toverballen – vanwege zijn heerlijke baby’s.

Clotens vader, de legendarische Grand Champion Positively Uther Pendragon, heeft veel betekend voor de fok van de Brits Korthaar. The Dragon stierf op 15-jarige leeftijd op 24 oktober 2006 en kreeg nog gezonde kittens in zijn laatste levensjaar.

Cloten was heel kort, breed en cobby. Zijn borstkas was even breed als zijn taille en zijn achterhand. Zijn ogen waren donker hazelnootkleurig, Hij had een dichtingeplante, korte vacht en was de goedheid zelve maar heel sterk.

Door wat schermutselingen met zijn rivaal Touchstone moest hij enige keren aan zijn oog geopereerd worden en steeds werd Metacam als pijnstiller gebruikt. Wij wisten toen nog niet dat Metacam berucht was om zijn bijwerking op de nieren en in 2009 werd Cloten erg ziek. Omdat hij zo sterk was, kwam hij er weer bovenop en had hij nog vier goede jaren. Dat, terwijl de specialist gezegd had dat hij blij zou zijn als onze Balls nog een jaar zou leven! Balls had nog wat leuk damesbezoek en er kwamen nog prachtige kittens. Omdat het zo goed met hem ging, dachten we eigenlijk amper meer aan zijn slechte nieren.

Positively Cloten werd regelmatig op HCM getest en toen hij 10 jaar was, was hij nog negatief. Volgens onze cardioloog is dit dan definitief, vooral omdat er nooit twijfels zijn geweest over de gezondheid van zijn hart. Hieronder de laatste HCM-screening toen hij 10 jaar was:
De data van deze test en de resultaten van deze screenings zijn allen gecheckt en correct bevonden door de stamboeksecretaris van Neocat, mevrouw den Hollander:

In het voorjaar van 2013 begon Cloten echter te vermageren, 4,8 kg is misschien niet echt weinig maar voor hem was het te laag. Metacam had hem toch ingehaald en was nu aan het winnen. Op het laatst hebben we nog een paar goede dagen met hem gehad, alleen hij en ik in de woonkamer. De andere katten moesten boven blijven omdat katten hun ziekzijn verbergen als er andere dieren bij zijn. Ik wilde weten hoe hij zich echt voelde. Toen hij begon over te geven, wist ik wat hij zou willen. Op 17 mei 2013 is Cloten waardig gestorven. Hij stierf niet van uitputting, zijn lieve, gezonde hart zou nog een poos zijn doorgegaan met kloppen en Cloten zou nog zijn doorgegaan met drinken, plassen, en braken – maar zo zou hij niet herinnerd willen worden.

Voor mij was hij een ster, een legende zoals zijn vader Positively Uther Pendragon. Net als hij stierf Cloten in het harnas: er zijn nog kittens van hem geboren na zijn dood. Hij had een goed en gelukkig leven vanaf het moment dat ik hem als jonkie uit Wales heb gehaald totdat hij stierf op mijn schoot.

 

 

About Me
 
Sire: GIC Positively Uther Pendragon
Dam:  Taurine Harlequin
 
Colour: Cream
Bloodtype A
May 31st 2002
May 17th 2013
 
top